Uczniowie klasy 2a przez cały tydzień realizowali dział programu pt: „Jesienne przysmaki”. Poznali owoce i warzywa, które zbierane są w sadach i ogrodach jesienią. Uczniowie poznali rodzaje roślin warzywnych, jadalne części roślin, ich walory smakowe, sposoby przechowywania i przetwarzania warzyw i owoców.
Degustując owoce i warzywa przekonali się, że są smaczne i zdrowe oraz, że są źródłem witamin i soli mineralnych niezbędnych dla naszego zdrowia.
mgr Ewa Wyskiel
Wszystkie publikowane treści chronione są prawami autorskimi należącymi do SP8, któremu zgodnie z przepisami ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. z 1994r. Nr 24, poz. 83, z późn. zm.), jako autorowi przysługuje wyłączne prawo do korzystania z nich i rozporządzania nimi. Rozpowszechnianie treści za pomocą jakiejkolwiek metody poligraficznej czy elektronicznej, jak i ich przerabianie, odsprzedawanie i upublicznianie, bez pisemnej zgody autora, jest zabronione.